Nord i Brennåsen

Slåttebråtan (307 moh.) ligger idyllisk til nordøst for Småvannsbu. Tidligere var dette en plass under gårder i bygda, men brukes nå som utfartsted for Dikemark sykehus.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2013

Milekoia - et kulturminne

Av Kjersti von Krogh

Dikemark Jernverk ble etablert i 1699 og drevet helt frem til 1804. Kjempesteinbonn var ett av de mange produksjonsstedene for trekull, og her er det bygget opp igjen en kopi av en milekoie. Berit er en tur innom for å sjekke ut milekoias fasiliteter for datidens slitere.

13 Okt 2013

Elgjakta pågår!

Av Alma Lillevold

I dag kom vi over denne elgen ved Roenseter! Vi snakket med en av jegerne, som fortalte at de var ferdige for dagen i det området vi skulle gå. For sikkerhets skyld gikk vi med røde Marka-anorakker og snakket høyt! Ellers har det vært en nydelig høsthelg i Marka.

12 Okt 2013

En solstråle gjennom veggen

Av Odd Tore Saugerud

Langs skiløypa fra Borgersetra til Vambu rett ved Svarttjern (ved Svarthøgda 654 moh.) står denne primitive plankehytta. I likhet med mange andre slike plankehytter, er den i fritt forfall. Her laget en solstråle gjennom en grånet og falleferdig vegg en spesiell effekt som jeg syntes det var verdt å ta vare på. Siden taket på hytta har falt sammen, er det bare et tidsspørsmål før det hele ligger nede. Rett ved hytta havarerte et tysk JU 52 transportfly 14. april 1940. Besetningen søkte tilflukt i hytta etter havariet.