Tøff oppstigning til Vardåsen

Mange stier fører opp til Vardåsen (348 moh.), den karakteristiske toppen som ses fra mange kanter. Grunnfjellet er vakker, lyserød granitt, og er et svært populært turmål med vid utsikt. Det går mange blåstier opp, den desidert bratteste har en stigning på ca. 230 høydemeter fra veien ved Dikemark. I pustepausene underveis kan man se klatrere i fjellveggen til høyre for oss.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2013

Nord i Brennåsen

Av Kjersti von Krogh

Slåttebråtan (307 moh.) ligger idyllisk til nordøst for Småvannsbu. Tidligere var dette en plass under gårder i bygda, men brukes nå som utfartsted for Dikemark sykehus.

13 Okt 2013

Milekoia - et kulturminne

Av Kjersti von Krogh

Dikemark Jernverk ble etablert i 1699 og drevet helt frem til 1804. Kjempesteinbonn var ett av de mange produksjonsstedene for trekull, og her er det bygget opp igjen en kopi av en milekoie. Berit er en tur innom for å sjekke ut milekoias fasiliteter for datidens slitere.

13 Okt 2013

Elgjakta pågår!

Av Alma Lillevold

I dag kom vi over denne elgen ved Roenseter! Vi snakket med en av jegerne, som fortalte at de var ferdige for dagen i det området vi skulle gå. For sikkerhets skyld gikk vi med røde Marka-anorakker og snakket høyt! Ellers har det vært en nydelig høsthelg i Marka.