Gapahuken på Ringiåsen: utsikt

Gapahuken på Ringiåsen er ikke bare stor, den har også flott utsikt over Vestre Bærum og deler av Oslogryta. På bildet er både mastene på Søndre Kolsås og på Røverkollen synlige. Som seg hør og bør er værhanen skiftet ut med en mer passende skogsfugl.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Okt 2013

Gapahuken på Ringiåsen

Av Odd Tore Saugerud

På Ringiåsens østside er det en stor gapahuk med ildssted. Den bærer preg av hyppig bruk, og var til stor glede under Asker og Bærum Historielags kulturminnevandring i november 2009. Her har det blitt fyrt hardt, sjekk anløpingsfargen på pipa.

15 Okt 2013

Jansbråtan: våningshuset 2013

Av Odd Tore Saugerud

Slik ser det ut på Jansbråtan nå i oktober 2013. Med start i skaden på taket ved pipa har takbjelkene råtnet, og deler av taket har falt sammen. Løse eksistenser har åpnet alle vinduene og rotet det skikkelig til inne i huset. Utenfor er det kratt overalt, vanskelig å ta seg frem, og bra med flått og hjortelusfluer. Men turten blomstrer fortsatt. Nå er det bare et tidsspørsmål før taket mister så mye stabilitet at veggene glir ut og faller sammen. Heldigvis er uthuset i mye bedre stand.

24 Jul 1998

Jansbråtan: våningshuset 1998

Av Odd Tore Saugerud

Slik så det ut på Jansbråtan i juli 1998. Rundt huset er det fortsatt hageblomster i full blomst, og graset vokser ikke vilt. Jansbråtan var kjent for sin «turthage» (turt er en høy villplante med fiolette blomster og store blader), men her har nok bestanden gått noe tilbake. Huset ser ut til å være i god stand, men det er tegn til skade på taket ved pipa. Jansbråtan var bebodd helt til i våre dager ifølge Asker og Bærum Historielags Vestmarkbok 2001.