Oktoberlørdag ved Nedre Blanksjø

Nedre Blanksjø ligger midt i Oslo, i alle fall hvis vi snakker om kommunens geografiske sentrum. I dag hersket det en høstlig ro ved tjernet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Okt 2013

På tur over dammen

Av Erik Unneberg

Det var langt færre folk på tur i Nordmarka i dag enn det var forrige helg. Det noe grå været får nok ta litt av skylden for det. Men de som var ute, enten det var på sykkel eller til fots, angret ikke på det.

19 Okt 2013

Høst ved Skjærsjødammen

Av Erik Unneberg

Dette bildet er tatt fra Skjærsjødammen, og viser at det høsten har kommet langt langs den nordlige delen av Skjærsjøelva. Omtrent tre-fire varmegrader kunne denne delen av Nordmarka skilte med i dag, men lyset var bløtt og fint. Se også bilde nr. 18149, som ble tatt fra samme sted 1. juledag året før. For et bilde av elven i vårløsning, se bilde nr. 11652.

18 Okt 2013

Spor etter den gamle steinkistedemningen i Øyungen?

Av Odd Tore Saugerud

Stokkender i motlys kan være et fristende motiv, men her var det heller et nokså rettlinjet mønster av steiner og grunner som fanget interessen. Om demningene i Øyungen står det at dagens demning erstattet en steinkistedemning som lå lenger vest, og som fortsatt kan anes ved lavvann. Vanskelige lysforhold gjorde det dessverre umulig å undersøke dette nærmere denne gangen.