Fjellsjøen, Hurdal

Lengst sør i Fjellsjøkampen naturreservat har en noen steder flott utsikt ned på Fjellsjøen. En kan følge sommerstien fra Gjødingsætra mot Fjellsjøkampen til en er nesten oppe på den søndre toppen. Stien gjør der en sving mot nord. Hvis en der går av stien og så rett vestover, finner en denne utsikten. Vannet bak Fjellsjøen er Bjørtomttjenn. I åsryggen bakerst opp for Bjørtomttjenn, ligger Lushaugen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Okt 2013

Steinsfjorden sett fra stuptoppen ved Pipesteinen

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten fra stuptoppen ved Pipesteinen er vid mot vest. Her treffer de siste gylne solstrålene Steinsfjorden med øyer og omliggende herligheter. Det er fortsatt futt i høstfargene i lavlandet, selv om november står for døren.

29 Okt 2013

Pipesteinen 29. oktober 2013

Av Odd Tore Saugerud

Pipesteinen var kjentmannspost 1998-2000, og da var det sti dit merket med kjentmannsblå bånd. Nå var båndene for lengst borte, og tiden var inne til å gå opp stien igjen med GPS, slik at nye besøk kunne ordnes uten leting først. Steinen er vanskelig å fotografere fordi den ligger i Pipesteinskaret, hvor det for det meste er dyp skygge. Sammenlignet med bilde nr. 12511 fra 29. september 2010 er lysforholdene mer gunstige, og høstfargene kraftigere. Men da var Norefjell ganske hvitt, det var det ikke nå.

29 Okt 2013

Myromstjern: store, gamle maurtuer

Av Odd Tore Saugerud

Det kanskje mest spesielle ved Myromstjern var de mange og store gamle maurtuene langs nordbredden. Denne var vel to meter høy, men fraflyttet for lengst.