Vid utsikt over Viggadalen

Den fruktbare Viggadalen er en av veldig få daler på Østlandet som heller nordover. Den starter ved Grua og ender i Røykenvika ved Randsfjorden, er ca. 25 km lang og omgitt av åser og topper. Den karakteristiske Hvalebykampen (771 moh.) er godt synlig fra store deler av Nordmarka, og Brandbukampens kjente profil (522 moh.) anes nord i dalen. Bilde nr. 19854 er tatt fra samme sted, og viser hvordan utsikten er om sommeren.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Okt 2013

Fjellsjøen, Hurdal

Av Thore Knudsen

Lengst sør i Fjellsjøkampen naturreservat har en noen steder flott utsikt ned på Fjellsjøen. En kan følge sommerstien fra Gjødingsætra mot Fjellsjøkampen til en er nesten oppe på den søndre toppen. Stien gjør der en sving mot nord. Hvis en der går av stien og så rett vestover, finner en denne utsikten. Vannet bak Fjellsjøen er Bjørtomttjenn. I åsryggen bakerst opp for Bjørtomttjenn, ligger Lushaugen.

29 Okt 2013

Steinsfjorden sett fra stuptoppen ved Pipesteinen

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten fra stuptoppen ved Pipesteinen er vid mot vest. Her treffer de siste gylne solstrålene Steinsfjorden med øyer og omliggende herligheter. Det er fortsatt futt i høstfargene i lavlandet, selv om november står for døren.

29 Okt 2013

Pipesteinen 29. oktober 2013

Av Odd Tore Saugerud

Pipesteinen var kjentmannspost 1998-2000, og da var det sti dit merket med kjentmannsblå bånd. Nå var båndene for lengst borte, og tiden var inne til å gå opp stien igjen med GPS, slik at nye besøk kunne ordnes uten leting først. Steinen er vanskelig å fotografere fordi den ligger i Pipesteinskaret, hvor det for det meste er dyp skygge. Sammenlignet med bilde nr. 12511 fra 29. september 2010 er lysforholdene mer gunstige, og høstfargene kraftigere. Men da var Norefjell ganske hvitt, det var det ikke nå.