Ikke mye som minner om en kommende vinter

Omdalsvannet i Lunner kommune ligger 485 moh., og her går det umerket skiløype over mot Svea og Mylla om vinteren. På en vakker formiddag nest siste dag i oktober er det den gode høstdag som rår.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Okt 2013

Vid utsikt over Viggadalen

Av Kjersti von Krogh

Den fruktbare Viggadalen er en av veldig få daler på Østlandet som heller nordover. Den starter ved Grua og ender i Røykenvika ved Randsfjorden, er ca. 25 km lang og omgitt av åser og topper. Den karakteristiske Hvalebykampen (771 moh.) er godt synlig fra store deler av Nordmarka, og Brandbukampens kjente profil (522 moh.) anes nord i dalen. Bilde nr. 19854 er tatt fra samme sted, og viser hvordan utsikten er om sommeren.

30 Okt 2013

Fjellsjøen, Hurdal

Av Thore Knudsen

Lengst sør i Fjellsjøkampen naturreservat har en noen steder flott utsikt ned på Fjellsjøen. En kan følge sommerstien fra Gjødingsætra mot Fjellsjøkampen til en er nesten oppe på den søndre toppen. Stien gjør der en sving mot nord. Hvis en der går av stien og så rett vestover, finner en denne utsikten. Vannet bak Fjellsjøen er Bjørtomttjenn. I åsryggen bakerst opp for Bjørtomttjenn, ligger Lushaugen.

29 Okt 2013

Steinsfjorden sett fra stuptoppen ved Pipesteinen

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten fra stuptoppen ved Pipesteinen er vid mot vest. Her treffer de siste gylne solstrålene Steinsfjorden med øyer og omliggende herligheter. Det er fortsatt futt i høstfargene i lavlandet, selv om november står for døren.