Glasåsen: trig punkt og gjestebok

Glasåsen er kjent for sin fine utsikt mot syd og vest, og for stupene med flere klatreruter. Her fører Atie oss på foreskrevet vis inn i manntallet rett ved der kjentmannsposten 2004-06 var.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Okt 2013

En enkel plankekoie

Av Odd Tore Saugerud

Øverst i Bjønndalen mellom Kraftkollen og Glasåsen ligger denne koia tett inntil en gammel tømmervei. Et nokså enkelt byggverk: Plankehytte, dør type uthus, ett vindu bak lem, men med gulv og ildsted. Pipa er rikelig dimensjonert, men ville neppe funnet nåde hos branntilsynet, gjennomrustet og med tvilsom gjennomføring som den er.

31 Okt 2013

Utsikt fra kraftgata ved Kraftkollen

Av Odd Tore Saugerud

Kjentmannsmerkehåndboka 1990-92 fremhever den flotte utsikten fra Kraftkollen. Etter diverse orienteringsløp rundt 2004 mente vi å huske at kollen var skogkledd og utsikten heller beskjeden, men under kraftgata, lengre nord, var den bra mot Hørtekollen, Holsfjorden, Krokskogen syd og Gyrihaugen. Det stemte fortsatt, men det er ikke lenge før ungskogen vil dekke den til igjen.

30 Okt 2013

Marka på skrå: bolig eller spiskammer?

Av Nina Didriksen

På min vei langs vestsiden av Helgeren fanget dette interessen: Er det en bolig, eller er det noen som har lett etter mat? Sannsynligvis det siste.