Glasåsen: stupet og utsikten mot sydvest

Ut fra kotetelling på orienteringskart er stupet mot vest minst 30 meter høyt. Her er et lite inntrykk av det, steiura under og utsikten mot Lierdalen og Drammensfjorden. Dessverre var dagen ganske disig, og økende vind med vindkast gjorde det lite tilrådelig å gå lengre ut på stupkanten for å få et bedre bilde av stupet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Okt 2013

Glasåsen: trig punkt og gjestebok

Av Odd Tore Saugerud

Glasåsen er kjent for sin fine utsikt mot syd og vest, og for stupene med flere klatreruter. Her fører Atie oss på foreskrevet vis inn i manntallet rett ved der kjentmannsposten 2004-06 var.

31 Okt 2013

En enkel plankekoie

Av Odd Tore Saugerud

Øverst i Bjønndalen mellom Kraftkollen og Glasåsen ligger denne koia tett inntil en gammel tømmervei. Et nokså enkelt byggverk: Plankehytte, dør type uthus, ett vindu bak lem, men med gulv og ildsted. Pipa er rikelig dimensjonert, men ville neppe funnet nåde hos branntilsynet, gjennomrustet og med tvilsom gjennomføring som den er.

31 Okt 2013

Utsikt fra kraftgata ved Kraftkollen

Av Odd Tore Saugerud

Kjentmannsmerkehåndboka 1990-92 fremhever den flotte utsikten fra Kraftkollen. Etter diverse orienteringsløp rundt 2004 mente vi å huske at kollen var skogkledd og utsikten heller beskjeden, men under kraftgata, lengre nord, var den bra mot Hørtekollen, Holsfjorden, Krokskogen syd og Gyrihaugen. Det stemte fortsatt, men det er ikke lenge før ungskogen vil dekke den til igjen.