En imponerende dam

Ørfiske ligger sørvest for Varingskollen, og i 1999/2000 ble det utført omfattende utbedringsarbeider på dammen. Den fikk en fylling på opp til fem meter i bredden nederst, og damkronen ble avrettet og utvidet inntil fire meter i bredden. Synet på dammen har endret seg markant for fotografen, som tidligere syntes den var både stygg og naturstridig. Men i dag fortoner den seg ganske annerledes, vakker i sin utforming og med en flott steinsetting.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Nov 2013

Gule strå i motlys

Av Kjersti von Krogh

Nord i Ørfiske er det flere flotte rasteplasser, og denne vakre høstdagen i november innbød til en stille stund i solen, som fortsatt varmet.

12 Nov 2013

Soloppgang over Hakadal og Varingskollen

Av Kjersti von Krogh

Snart halvveis ut i november, og det blir raskt kortere dager. Tåken lå tett i dalen i morgentimene, men da solstrålene brøt gjennom, ble det en magisk halvtime.

12 Nov 2013

Løvfall rundt Ørfiske gård (352 moh.)

Av Kjersti von Krogh

Ørfiske gård ligger ved nordbredden av vannet Ørfiske og ble trolig ryddet i siste halvdel av 1600-tallet. Dette vakre stedet er nå i privat eie, og vanligvis ser vi ikke så mye til gården, som er godt skjult av store løvtrær. Nå er løvet falt, og vi kan nyte synet av gården med Varingskollen og tårnet i bakgrunnen.