Geitfossen har frosset

Damåsbekken som renner langs den gamle veien til Ringkollen, Gamlebakka, renner også gjennom en liten, spennende canyon. Fossen der kalles Geitfossen, og i disse dager er den blitt til en isfoss med litt vann under.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Des 2013

Gamlebakka, alternativ vei til Ringkollen

Av Nina Didriksen

Den gamle veien fra Smeden i Haug til Ringkollen kalles Gamlebakka. Veien er fin å ferdes på til fots eller på ski, og noen liker å sykle her, selv om det er ganske humpete. Veien var i bruk som ferdselsvei frem til Ringkollveien ble bygget på 1950-tallet.

04 Des 2013

Røstjern med flott is

Av Nina Didriksen

Det ligger der som en fristende, stor skøytebane, Røstjernet, men fotografen var skøyteløs og er dessuten en ispyse. Nesten synd, for i morgen er det meldt snø og da er det i hvert fall ikke skøyteføre. Her fra vestbredden nyter vi de siste solstråler. I det fjerne ser vi alpinanlegget med en klatt kunstsnø. Ved Røstjern hadde skiløperen Trygve Brodahl (1905-1996) fra Hønefoss en hytte med badstu, som han og vennene brukte flittig.

04 Des 2013

Utsikt fra Bølgensetra

Av Nina Didriksen

Noen hus og hytter ligger på det området som kalles Bølgensetra, rett nord for Ringkollen, som her ses som en del av utsikten. Det var folketomt på setra i dag, det er ikke mange i skogen en vanlig onsdag.