Staket og scooterkjørt på Heggelivanna og Skamræk

Korte dager nå i desember, og her på Nordre Heggelivann ved løypedelet nedenfor Heggeliseter kom den lave desembersola til syne i noen minutter. Det er nå staket løyper over vannene fra dammen på Søndre Heggelivann til nordenden av Skamræk, og her var det fantastiske langrennsforhold i dag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Des 2013

Dunkjevle og den gamle låven på Hestebråtan

Av Odd Tore Saugerud |

Nordvest for krysset mellom Steinsbekken og Dæliveien er det et lite våtmarksområde med blant annet en bestand av dunkjevle. Her med rimlag og mot en bakgrunn av Gråmagan og den gamle låven på Hestebråtan (eller Hestehagan).

13 Des 2013

Hit, men ikke lenger!

Av Odd Tore Saugerud

Innkjørselen til Dalbo gård ser fortsatt innbydende ut, men her er ikke folk velkommen lenger. Det sperrer effktivt adkomsten til feltene med helleristningene, som nå bare kan nåes via en kronglete og ganske glatt og gjørmefylt sti langs gjerdet nordvest for gården. Skiltene er ingen tom trussel, vi har blitt tilropt og jaget da vi kom fra helleristningene, hvor forbudet da ikke var tydelig. Det var andre og triveligere tider da Erik Østby jr. regjerte!

13 Des 2013

Dæli gård i nysnø og motlys

Av Odd Tore Saugerud

Ved Godthåb var det skare i skogen og is på stiene. Her nede ved Dælivann hadde ikke varmluften kommet til, og det var fortsatt tørrsnø. Et skyområde dempet sola og lot det likevel være et lysspill med høylys og skygger på det tynne nysnølaget.