Fjordbyen Oslo i romjulslys

2013 går mot slutten, og de fleste sier jo "dessverre, ingen vinter"! Men denne siste søndagen i desember var det bare å gi seg over! En fantastisk vakker formiddag langs kyststien på Bunnefjord-siden av Nesodden. Bildet er tatt ved Sørby brygge.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Des 2013

De siste solstråler mellom furustammene

Av Odd Tore Saugerud |

Vi rakk akkurat over åsryggen fra Solbergvann for å få med oss de aller siste solstrålene mellom furustammene over stupet øst for Skøyenputten. Dette er en av de forholdsvis få åsryggene hvor det er utsikt mot Oslogryta.

29 Des 2013

Det kveldes, og tåka kommer

Av Odd Tore Saugerud

Sola er i ferd med å ta kvelden, og over vannene og i dalsøkkene i Østmarka danner tåka seg. I overvannet på Solbergvann har det alt dannet seg tynn ny-is.

29 Des 2013

Nøttekråke på Knausen

Av Odd Tore Saugerud |

I år har Knausen en litt uvanlig gjest, en nøttekråke. Dette er muligens en sibirnøttekråke, som til tider besøker Norge vinterstid, av og til i betydelig antall. Den er på størrelse med en nøtteskrike, flyr som en mellomting mellom denne og en vanlig kråke, og gir fra seg en tørr kråkelignende lyd. Sibirnøttekråka har lengre og spinklere nebb enn vanlig nøttekråke, som er en forholdsvis sjelden standfugl i Norge.