I Gransmarkrunden

Gransmarkrunden er en fin rundtur fra Lensbygdaplassen. Etter å ha lagt bak seg 7 kilometer, kommer man til løypekrysset her ved Laupendsætra. Gransmarkrunden fortsetter til høyre, ned bakkene til Vesterås, og så tilbake igjen mot Lensbygdaplassen via Vålsjøen. Løypa rett fram går til Sisselrotkampen. Turen videre derfra kan gå til Torsætra, Rausteinshytta eller Oksbakken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Jan 2014

En fin dag på jobben

Av Skiforeningen |

Tror det blir en fin dag i skauen i dag. Treningsrunden blir strøken.

21 Jan 2014

Rørbukk i blåtimen

Av Odd Tore Saugerud

Mens jeg fotograferte ved demningen, gikk lyset inn i blåtimen, men hvitbalansen i bilde nr. 21120 og bilde nr. 21121 er korrigert for dette. Nå var blåtimen blitt så tydelig at jeg tok noen opptak litt nedenfor uten å korrigere. Dette bildet viser en av de kraftigste rørbukkene som fortsatt står igjen etter rørgata til elektrisitetsverket. Her bøyet rørgata av samtidig med at den krysset elva, og da var det nok behov for en kraftigere bukk. Det som ser ut som pinner ute i elva, er gjengede stålstenger som nok har blitt brukt til å understøtte en ekstra bærestruktur under renna. Bukken har også en avsats som tjente til anleggsflate for denne strukturen. Til venstre veien til demningen og stikkrenna under denne med fem stikkrenneløp av rørseksjoner fra rørgata.

21 Jan 2014

Fra humusholdig is til hvit nysnø

Av Odd Tore Saugerud

Fra toppen av overløpet får man et godt inntrykk av hvor spruten fra dette dominerer: først en sone med direkte sprut og ren is, så en med vanntåke og rikelig med humus, og deretter det gradvis overgang til ren nysnø. I terrenget her oppe gikk nysnøen til midt på leggen. Småvanna var helt isdekket med et bra nysnølag nå, men det var ingen spor etter noen som hadde våget seg utpå, og det ble det heller ikke etter mitt besøk.