Gamle Torsætra, Totenåsen

Etter omfattende restaurering er Gamle Torsætra klar til bruk av turfolket. Her ser vi mot peis og kjøkkenavdelingen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Jan 2014

Gamle Torsætra, Totenåsen. Nyrestaurert og innbydende

Av Olav Harlem

I begynnelsen av januar 2014 ble det omfattende arbeidet med å restaurere Gamle Torsætra avsluttet. DNT Gjøvik og Omegn har all grunn til å være fornøyd med resultatet. Det samme har alle vi som heretter kan benytte denne trivelig selvbetjeningshytta, sentralt beliggende midt på Totenåsen. Gamle Torsætra ligger noen hundre meter unna Torsætra, der det er servering året rundt. Hytta ligger også sentralt ved sommerstier og skiløypenettet. Et supert utgangspunkt for turer året rundt i dette flotte området. Letteste vei med bil fra Oslo er å kjøre mot Gardermoen, derfra til Nebbenes og videre til Hurdal. Siste del av veien på bomvei til Torsætra. Ca. 1,5 timer fra Oslo.

22 Jan 2014

Full vinter ved Helgeren dam

Av Nina Didriksen

Det er mye snø og is langs elva ut fra Helgeren. I terrengløypene ønsker vi oss mer snø, men den gamle Holmenkollmarsjtraseen her ved Helgeren dam går på vei og er fin å gå på. Ellers i dag var det kaldt, med et dryss av snø og litt blå himmel innimellom.

22 Jan 2014

Helvetes fint i dag

Av Nina Didriksen

Løypa forbi Bjørnsjøhelvete var pakket, og når det kommer mer snø blir den sporsatt. Det stikker opp noen kvister og litt grønt her og der, men det er knapt steiner eller grus i denne traseen. På turens første del, fra Frognerseteren til Ullevålseter var det mye grus. Minus ti, snødryss og gløtt av blå himmel var det også denne nydelige vinteronsdagen.