Steinblokk over Jøndalsåa

Denne store steinblokka ble et resultat av sprengningsarbeid for mange år siden, da Jøndalsåa fikk nye løp ved Åsletta øst for Styri i Eidsvoll. I dag er det ei trebru ved siden av, som skiløypa går over om vinteren. Stiene og løypene brukes flittig hele året.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Apr 2013

Rebellen Roald

Av Svein Olav Nymoen |

Opp gjennom årene har det vært flere spillegale tiurer i skogene øst for Styri i Eidsvoll. Dette eksemplaret er tiuren Roald, oppkalt etter eventyreren Roald Amundsen. Fryktløst voktet han sitt revir på Engertoppen ved sommerstien inn til Bokkedalen våren og sommeren 2013.

13 Okt 2012

Februa

Av Svein Olav Nymoen

Februa krysser Jøndalsåa like øst for Styri i Eidsvoll. Dette er ett av flere utgangspunkter for tur innover i Marka, blant annet til Jøndalsvangen og Bokkedalen.

17 Nov 2000

Bare kurvstolen sto igjen

Av Odd Tore Saugerud

Det finnes hytter hvor forfallet har kommet lengre enn på den på bilde nr. 20976. Der denne hytta nordøst på Køllen sto, var selve hytta revet og ryddet da vi skulle legge Flaggsprettpost der i år 2000. Da vi rekognoserte der året før, sto det fortsatt rester av en hytte der. En nokså forseggjort hytte med hellelagt terrasse, og det langt fra skogsvei.