Spor til siste aprilhelg 2014

For de av oss som er så fornuftige at vi ikke har satt bort skiene enda: Varme aprildager til tross, det er fortsatt skiføre i Skrukkelia. Her er løypekjører Oddbjørn på veg nordover fra parkeringsplassen ved Nordenga med scooteren sin fredag ettermiddag. Så den siste helga i april 2014 byr på muligheter for flotte skiturer mot Svartungen og Vindflomyrene eller mot Fjellsjøkampen, spesielt hvis en kommer seg opp om morgenen og utnytter det skarpe føret som er da.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Apr 2014

Vårlys og skiføre i Vestmarka

Av Erik Unneberg

Solen tok godt i Vestmarka 2. påskedag, men skiføret holdt seg bra noen steder. Bildet viser traseen opp fra Svartvann til Langåsen, der gliden var upåklagelig for en skøytende fotograf.

21 Apr 2014

Sørpe på Nordre Heggelivann

Av Fredrik Gade

De siste dagers vær har tæret hardt på isen på vannene, også i høyden. På Nordre Heggelivann var det i ettermiddag bare sørpe igjen av overvannsisen som beskytter den egentlig isen som ligger 15 cm under. Da er det ikke lenge før isen begynner å gå. I dag tok vi veien rundt bort til Heggelia, over vannet her hadde blitt en våt opplevelse.

21 Apr 2014

Fint vårskiføre langs Heggelivann

Av Fredrik Gade |

Det er fortsatt mye snø i høyden, og på veiene ut fra Sørkedalen er det skimuligheter fra henholdsvis Slora og Øvre Lysedam i retning Heggelia (langs vannet) og Gagnumseter (over Oppkuvvann). Her ved Bymyr var det varmt og godt i ettermiddagssola i dag. Snøen holder seg nok en stund til, men langs hogstflater som den på bildet, smelter snøen fort i solsteika.