Snart isfritt på Storflåtan

Isen på Storflåtan la seg sent denne vinteren, og er også en av de første til å forsvinne i denne delen av Marka. Her ved demningen er det helt åpent, men også utover vannet ble det i løpet av dagen i dag noen åpne partier. Storflåtan gård i bakgrunnen, hvor den sørvendte vollen har blitt helt snøfri nå. Om man vil ha seg en skitur i området, går det an å gå Damtjern-Skottaveien-Storflåtan-Bleiksjøen, ingen nypreparert opplevelse, men stort sett sammenhengende såle med unntak av noen våte myrer.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

26 Apr 2014

Sykkelføret tar snart over

Av Fredrik Gade

Mellom Øyangen og Spålsveien er det laget en meget fin trillesti for sykkel, hvor man kan sykle nesten hele det veiløse partiet på klopper som følger skiløypa. Ved Steinbutjern er det fortsatt nok snø på bakken til å ta en skitur, men man ser at sykkelsesongen snart tar over i løypa her.

26 Apr 2014

Søppelplukking ved den siste snø

Av Nina Didriksen

Lørdag formiddag samlet noen av Oslo-områdets geocachere seg til CITO eller "cache inn, trash out" ved Skullerudstua. Der lå også den siste rest av områdets skiløyper og forhåpentligvis mindre søppel enn før "eventet" startet.

26 Apr 2014

Skoglund svikter sjelden: sommerlig, sol, skiføre!

Av Erik Unneberg |

Det er fremdeles mulig å gå på ski fra Skoglund mot Svartvann, selv om det er enkelte bare partier underveis. Dag Svege var en av dem som ikke lot seg stoppe av 18 varmegrader, og har her gått opp Brekkedalen, ca. 1,5 kilometer fra start.