Grønnere blir knapt myra

De våteste myrene var meget våte og utrolig grønne denne dagen. Fine å se på, umulig å krysse. Her var det også god anledning til å føle seg omsvermet og å klaske årets første mygg (flertall!). De var store og grå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Apr 2014

Med vann rundt føttene

Av Odd Tore Saugerud

Kolsås har til vanlig ett tjern og et fåtall ganske små vannpytter. Men etter snøsmeltingen om våren, og etter langvarig nedbør, blir det flere småvann. Dette ligger rett syd for ryggen hvor den eneste hytta på Søndre Kolsås er, bare 80 meter fra blåstien. Likevel er det bare svake tråkk dit, og helt stilt for folk, selv om det var stor trafikk på blåstien. Vannstanden denne dagen var høy, men mange døde trær i vannet viser at vannstanden generelt har økt. På orienteringskartet er det bare merket to små vannpytter her.

27 Apr 2014

En steinsøyle i øststupet

Av Odd Tore Saugerud

Litt nord for den navnløse bygdeborgen står denne steinsøylen. Utsikten herfra mot Oslofjorden kan man ikke klage på. Og enda er dette bare en del av utsikten: Østmarrka, hele Oslogryta, Holmenkollen, Wyllerløypa, Gardlaushøgda og neste bygdeborg på Kolsås, Gråmagan, er godt synlige. Perspektivforvrengning gjør at stupet ikke ser like loddrett ut som i virkeligheten. Som bilde nr. 17113 viser, er den en populær utfordring for klatrere.

27 Apr 2014

Den navnløse bygdeborgen: stup og myr mot vest

Av Odd Tore Saugerud

Vest for åskammen med bygdeborgen er det en nokså trang dal med stup på begge sider. I dag er det en meget bløt mosemyr i bunnen av dalen, men da borgen var i bruk, var dette sannsynligvis et langt skogstjern. Igjen et effektivt vern, slik at borgen i sum hadde vern i alle retninger.