Varden på Tonekollen

På sørsiden av Tonekollen står en varde, sannsynligvis den som ble satt opp av Norges geografiske oppmåling (NGO) rundt år 1800 - en trigonometrisk varde, brukt til kartlegging (av militære Miil-kart). Herfra var det sikt til en tilsvarende varde på Vardåsen lenger sør, hvor det også var en krigsvarde/signalvarde fra gammelt av. Begge toppene ligger i Enebakk kommune - i Østmarka. Bildet er tatt mot øst.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Mai 2014

Vilt, vakkert og vårlig

Av Kjersti von Krogh

1. mai var kjølig, men det gikk seg til utover formiddagen, og det var ikke noe å si på utsikten fra Røverkollen (401 moh.) mot byen og fjorden. Vi skimter Alunsjøen og tårnet på Årvollåsen (360 moh.) under oss gjennom nyutsprunget løv i alle nyanser av grønt.

27 Apr 2014

Grønnere blir knapt myra

Av Odd Tore Saugerud

De våteste myrene var meget våte og utrolig grønne denne dagen. Fine å se på, umulig å krysse. Her var det også god anledning til å føle seg omsvermet og å klaske årets første mygg (flertall!). De var store og grå.

27 Apr 2014

Med vann rundt føttene

Av Odd Tore Saugerud

Kolsås har til vanlig ett tjern og et fåtall ganske små vannpytter. Men etter snøsmeltingen om våren, og etter langvarig nedbør, blir det flere småvann. Dette ligger rett syd for ryggen hvor den eneste hytta på Søndre Kolsås er, bare 80 meter fra blåstien. Likevel er det bare svake tråkk dit, og helt stilt for folk, selv om det var stor trafikk på blåstien. Vannstanden denne dagen var høy, men mange døde trær i vannet viser at vannstanden generelt har økt. På orienteringskartet er det bare merket to små vannpytter her.