Smilende vann under Tonekollen

Fra Tonekollen skuer vi lenger enn langt - men like nedenunder blinker to vakre østmarksvann. Bildet viser nordre del av Mosjøen til venstre, hvor vi skimter takene på Vangen skistue oppe i skogen til høyre. Søndre del av Tonevann ser vi til høyre.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Mai 2014

Tonevann fra Tonekollen

Av Lise Henriksen

Fra Tonekoll-kammen, som ligger litt sør for selve hovedtoppen på 368 moh., er det vilt og vakkert. Her ser vi vestover mot Tonevann og innløpet til Tonevannskalven.

01 Mai 2014

Varden på Tonekollen

Av Lise Henriksen

På sørsiden av Tonekollen står en varde, sannsynligvis den som ble satt opp av Norges geografiske oppmåling (NGO) rundt år 1800 - en trigonometrisk varde, brukt til kartlegging (av militære Miil-kart). Herfra var det sikt til en tilsvarende varde på Vardåsen lenger sør, hvor det også var en krigsvarde/signalvarde fra gammelt av. Begge toppene ligger i Enebakk kommune - i Østmarka. Bildet er tatt mot øst.

01 Mai 2014

Vilt, vakkert og vårlig

Av Kjersti von Krogh

1. mai var kjølig, men det gikk seg til utover formiddagen, og det var ikke noe å si på utsikten fra Røverkollen (401 moh.) mot byen og fjorden. Vi skimter Alunsjøen og tårnet på Årvollåsen (360 moh.) under oss gjennom nyutsprunget løv i alle nyanser av grønt.