Tysbast i Vestre Deliseterdalen

Det 18 kvadratkilometer store Østmarka naturreservat byr på mange flotte naturopplevelser. I disse dager blomstrer tysbasten rundt om i Østmarka, som her i Vestre Deliseterdalen, nordvest for Deliseterfjorden i Børtervann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Mai 2014

Smilende vann under Tonekollen

Av Lise Henriksen

Fra Tonekollen skuer vi lenger enn langt - men like nedenunder blinker to vakre østmarksvann. Bildet viser nordre del av Mosjøen til venstre, hvor vi skimter takene på Vangen skistue oppe i skogen til høyre. Søndre del av Tonevann ser vi til høyre.

01 Mai 2014

Tonevann fra Tonekollen

Av Lise Henriksen

Fra Tonekoll-kammen, som ligger litt sør for selve hovedtoppen på 368 moh., er det vilt og vakkert. Her ser vi vestover mot Tonevann og innløpet til Tonevannskalven.

01 Mai 2014

Varden på Tonekollen

Av Lise Henriksen

På sørsiden av Tonekollen står en varde, sannsynligvis den som ble satt opp av Norges geografiske oppmåling (NGO) rundt år 1800 - en trigonometrisk varde, brukt til kartlegging (av militære Miil-kart). Herfra var det sikt til en tilsvarende varde på Vardåsen lenger sør, hvor det også var en krigsvarde/signalvarde fra gammelt av. Begge toppene ligger i Enebakk kommune - i Østmarka. Bildet er tatt mot øst.