Vårkveld ved Langvann

Ved Langvann i Østmarka er det øde en kjølig kveld i mai. Her inne har løvtrærne ennå 'museører' de fleste steder.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Mai 2014

Porsen blomstrer ved Forfoten

Av Lise Henriksen |

Ved Forfoten fornemmer man ødemarksstemningen. Her er vi også i ulvens rike. Langs bredden på nordsiden blomstrer porsen med sine vakre, velduftende hanrakler. Vi ser vannet mot sør.

11 Mai 2014

Bortgjemte Stuttjern

Av Lise Henriksen

Mellom Rausjø og Børtervann ligger et litt bortgjemt vann, Stuttjern. Vannet er ikke stutt, i betydningen kort, snarere er det langt og smalt. Navnet kommer antakelig av at det gikk stuter på beite her i tidligere tider. Over åsen øst for Stuttjern går en gammel sti mellom Rausjøgrenda og Ekebergdalen, som nå er blåmerket. Her arrangeres også den årlige "Plankemarsjen", fra Enebakk til Rausjø. Vi ser Stuttjern mot sør.

10 Mai 2014

Jansbråtan: våningshuset våren 2014

Av Odd Tore Saugerud

Tur mot den nyvernede Ringiåsen i dag, med avstikker til husmannsplassen Jansbråtan. Vinteren har fart hardt frem mot våningshuset siden forrige besøk i oktober 2013, se bilde nr. 20428. Dagens bilde er fra en annen vinkel, og viser tydelig hvordan terrassetaket har falt helt sammen, selve taket har seget enda mer sammen og hullet i det har øket i størrelse. En snøvinter til, og enden for et 200 år gammelt hus er nær. Uthuset står det bedre til med, men her bidrar nok en solid dør mye til stabiliteten. Nå, før krattet vokser til, viste det seg at det hadde vært enda et hus der mellom våningshuset og uthuset.