Vårfarger rundt Sessvollmoen

Idet vi fløy over Sessvollmoen, fikk vi et flott utsyn østover, der et lysegrønt vårlandskap lyste opp. Den tradisjonsrike militærleiren ser vi i forgrunnen. Rett til venstre for de røde bygningene til venstre, starter det vinterstid en skiløype til Borkhyttedalen eller Vestvoll, men sesongen er for lengst over her for de skifrelste. Vannet til høyre i bildet, er Hersjøen (158 moh.). Midt i bildet skjærer E6 seg gjennom kulturlandskapet (fra høyre til venstre), mens bebyggelsen vi ser til venstre i bildet, er Dal.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Mai 2014

Restene etter hytta til eneboeren Korpås-Olsen

Av Odd Tore Saugerud

I denne kløfta om lag 100 meter syd for Sol Aasen, se bilde nr. 21723, lå hytta til eneboeren Olaf Olsen. En enkel, lav plankehytte, godt skjult i terrenget. Bare pipa, sengeramma og noen aluminiumshermetikkbokser står igjen. Olsen tok farvel med sivilisasjonen og flyttet til skogs omkring 1920, og holdt seg i Østmarka til han døde i 1952. Korpås-Olsen og hytta med bilde er omtalt i Even Saugstad: Østmarka 2012.

16 Mai 2014

«Sol Aasen 1920»

Av Odd Tore Saugerud

Ingen gravstein, ingen bauta, men et privat lite utfluktssted for to syersker fra Oslo. Opprettet 1920, i bruk av dem helt til slutten av 1950-årene, så restaurert av to østmarkentusiaster i 2005 og senere holdt i hevd. Omtalt i Even Saugstad: Østmarka 2012.

16 Mai 2014

En gravstein syd på Skullerudåsen?

Av Odd Tore Saugerud

Denne blomsterkledte flekken med en bautastein bryter mønsteret av alle de parallelle årsryggene der Skullerudåsen flater ut mot syd. Typiske hageblomster, så Atie studerer innskripsjonen på bautaen for å finne ut mer om bakgrunnen for denne lille hagen i skogen.