Stenberg kafé og museum

Når man sykler fra Sillongen til Lena, passerer man ganske snart Stenberg gård, der det både er kafé og friluftsmuseum. Her kan man studere hvordan forholdene på Toten var på 1800-tallet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Jul 2014

Sommerlig løypekryss

Av Erik Unneberg

En morgen i begynnelsen av juli gir ikke de store aasosiasjoner til vinter og ski, men løypeskiltet i traseen mellom Vengsveien og Skillebekk minner en om at det går skiløype her vinterstid. Traseen herfra til Vengsveien er en del av sykkelrute 816 (Flateby - Vengsveien), og til venstre ser vi hvordan trillestien nesten slukes den grønne vegetasjonen.

04 Jul 2014

Morgen ved Katisa

Av Erik Unneberg

Klokken har så vidt passert halv ni denne morgenen, og tjernet Katisa ligger allerede badet i sol. Det ser ut til å bli en fin sommerdag i Østmarka. Katisa (235 moh.) ligger like ved sykkelruten mellom Flateby og Vengsveien.

01 Jul 2014

Rausjø-idyll

Av Lise Henriksen

Kommer man gående eller syklende fra Bysetermosen, får man synet av Rausjø etter tre kilometer. Vi ser her vannet mot sør. Veien videre mot Børtervann går gjennom frodige Rausjøgrenda, med fem plasser og skolebygning i behold. Litt lenger ned ligger den ubetjente DNT-hytta Øvresaga, hvor man som medlem kan låne kanoer.