Her er Jellumsetra

Noen hundre meter nordvest for Snippen ligger Jellumsetra. Tar du av fra skogsbilveien i en liten sving, finner du dette solide skiltet. I bakgrunnen til venstre skimter vi bygningen som står oppe på setervangen. På oppslaget til høyre står det følgende å lese: JELLUMSETRA Seter under Jellum gnr. 106. I dette området hadde begge Jellumgardene setre. Huset fra setra til N. Jellum ble flyttet til Mobekk. Jakthytta som står på plassen i dag, tilhører N. Jellum.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Jul 2014

Sommerlig ved Putten

Av Eivind Molde

Om vinteren går det skiløype forbi Putten. Nå om sommeren kan man - f.eks. fra sykkelen - se dette idylliske, lille tjernet uten is- og snødekke.

02 Jul 2014

Stenberg kafé og museum

Av Erik Unneberg

Når man sykler fra Sillongen til Lena, passerer man ganske snart Stenberg gård, der det både er kafé og friluftsmuseum. Her kan man studere hvordan forholdene på Toten var på 1800-tallet.

04 Jul 2014

Sommerlig løypekryss

Av Erik Unneberg

En morgen i begynnelsen av juli gir ikke de store aasosiasjoner til vinter og ski, men løypeskiltet i traseen mellom Vengsveien og Skillebekk minner en om at det går skiløype her vinterstid. Traseen herfra til Vengsveien er en del av sykkelrute 816 (Flateby - Vengsveien), og til venstre ser vi hvordan trillestien nesten slukes den grønne vegetasjonen.