Jellumsetra

I dette området hadde begge Jellumgårdene setre, ifølge et oppslag som er satt opp ved stien opp til Jellumsetra. Nå er denne jakthytta, tilhørende Nordre Jellum, det ene av to hus som står igjen på den tidligere setervangen. Det andre er et lite uthus.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Jul 2014

Her er Jellumsetra

Av Eivind Molde

Noen hundre meter nordvest for Snippen ligger Jellumsetra. Tar du av fra skogsbilveien i en liten sving, finner du dette solide skiltet. I bakgrunnen til venstre skimter vi bygningen som står oppe på setervangen. På oppslaget til høyre står det følgende å lese: JELLUMSETRA Seter under Jellum gnr. 106. I dette området hadde begge Jellumgardene setre. Huset fra setra til N. Jellum ble flyttet til Mobekk. Jakthytta som står på plassen i dag, tilhører N. Jellum.

02 Jul 2014

Sommerlig ved Putten

Av Eivind Molde

Om vinteren går det skiløype forbi Putten. Nå om sommeren kan man - f.eks. fra sykkelen - se dette idylliske, lille tjernet uten is- og snødekke.

02 Jul 2014

Stenberg kafé og museum

Av Erik Unneberg

Når man sykler fra Sillongen til Lena, passerer man ganske snart Stenberg gård, der det både er kafé og friluftsmuseum. Her kan man studere hvordan forholdene på Toten var på 1800-tallet.