Idyllisk ved Råkalidammen

Her anbefales det å ta matpakken! Ved den idylliske Råkalidammen er det fint å ta seg en pause.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Jul 2014

Det gror på Jellumsetra

Av Eivind Molde

En gang var det nok langt mer ryddig her på Jellumsetra. I dette området hadde begge Jellumgårdene setre, ifølge et oppslag som er satt opp ved stien opp hit. Nå er denne jakthytta, tilhørende Nordre Jellum, det ene av to hus som står igjen på den tidligere setervangen. Det andre er et lite uthus.

02 Jul 2014

Jellumsetra

Av Eivind Molde

I dette området hadde begge Jellumgårdene setre, ifølge et oppslag som er satt opp ved stien opp til Jellumsetra. Nå er denne jakthytta, tilhørende Nordre Jellum, det ene av to hus som står igjen på den tidligere setervangen. Det andre er et lite uthus.

02 Jul 2014

Her er Jellumsetra

Av Eivind Molde

Noen hundre meter nordvest for Snippen ligger Jellumsetra. Tar du av fra skogsbilveien i en liten sving, finner du dette solide skiltet. I bakgrunnen til venstre skimter vi bygningen som står oppe på setervangen. På oppslaget til høyre står det følgende å lese: JELLUMSETRA Seter under Jellum gnr. 106. I dette området hadde begge Jellumgardene setre. Huset fra setra til N. Jellum ble flyttet til Mobekk. Jakthytta som står på plassen i dag, tilhører N. Jellum.