Begynnende opplett og solnedgang

Tordenværet er nå rett over Kolsås og Løkenhavna, med stadige lyn mellom skyene og fortsatt kraftig regn. Over Eineåsen er det nå i ferd med å klarne opp, og solen, som nå har gått ned, lyser opp uværsskyene fra undersiden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Jul 2014

Yr.no holdt ord

Av Odd Tore Saugerud

Yr.no lovet vær med kraftig regn og torden på ettermiddagen i går. Det kom også, riktig nok kraftig forsinket, rett før solnedgang. Mens tordenen rullet og regnet silte ned, stakk solen plutselig over Eineåsen gjennom det mørkgrå skylaget som dekket hele himmelen ellers. Et spesielt syn, og en utfordring for kamera og fotograf.

16 Jul 2014

En skyggefull gapahuk

Av Odd Tore Saugerud

Ved veisvingen syd for Eggemåsan står denne solide gapahuken. I den intense solen denne meget varme julidagen var det kjærkomment å søke skyggen der inne for et lite måltid og et opphold i insektsplagen. På denne tiden er Østmarka et ekte insektsparadis, med klegg og stikkefluer som de dominerende aktørene. I løpet av turen fant jeg at jeg drepte minst 226 klegg, derav to mens jeg syklet. Atie hadde dekket seg bedre til, men mente likevel å ha drept over 50 klegg.

16 Jul 2014

Den andre Cudriosteinen

Av Odd Tore Saugerud

Kjentmannsmerket har sin Cudriostein ved Cudriobakken rett syd for Øgården, se stedet Cudriobakken. Turorienteringen Ola Dilt har en annen vest for og litt syd for midten av Svartkulp. Bildet viser denne. Steinen er ikke imponerende stor, og ligger heller ikke tett ved hovedstien i området. Even Saugstad i boka Østmarka 2012 sier at Cudrios stein ligger vest for nordenden av Svartkulp. Her er det altså usikkerhet om hvilken stein som er den riktige, og for å komplisere det hele er steinen bare navnsatt, men ikke inntegnet på turkartet og GPS-kartet. I tillegg er blåstien tegnet til dels meget unøyaktig inn.