Regnbue etter solnedgang

Solen har gått ned for nærmere en halv time siden, men det regner fortsatt bra. Over Søndre Kolsås, som dessverre er gjemt bak den hurtigvoksende vegetasjonen ovenfor Løkenhavna, står en tydelig regnbue med litt rødskjær. Også den ytre regnbuen kan skimtes. Med såpass sterkt regn bør fotograferingen skje under tak, ellers kommer det dråper på frontelementet til objektivet. Da blir det flekker på bildet som vanskelig kan fjernes.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Jul 2014

Begynnende opplett og solnedgang

Av Odd Tore Saugerud

Tordenværet er nå rett over Kolsås og Løkenhavna, med stadige lyn mellom skyene og fortsatt kraftig regn. Over Eineåsen er det nå i ferd med å klarne opp, og solen, som nå har gått ned, lyser opp uværsskyene fra undersiden.

17 Jul 2014

Yr.no holdt ord

Av Odd Tore Saugerud

Yr.no lovet vær med kraftig regn og torden på ettermiddagen i går. Det kom også, riktig nok kraftig forsinket, rett før solnedgang. Mens tordenen rullet og regnet silte ned, stakk solen plutselig over Eineåsen gjennom det mørkgrå skylaget som dekket hele himmelen ellers. Et spesielt syn, og en utfordring for kamera og fotograf.

16 Jul 2014

En skyggefull gapahuk

Av Odd Tore Saugerud

Ved veisvingen syd for Eggemåsan står denne solide gapahuken. I den intense solen denne meget varme julidagen var det kjærkomment å søke skyggen der inne for et lite måltid og et opphold i insektsplagen. På denne tiden er Østmarka et ekte insektsparadis, med klegg og stikkefluer som de dominerende aktørene. I løpet av turen fant jeg at jeg drepte minst 226 klegg, derav to mens jeg syklet. Atie hadde dekket seg bedre til, men mente likevel å ha drept over 50 klegg.