Opplett og tåkeskyer

Uværet har nå passert Eineåsen, men tordenen ruller fortsatt syd for Søndre Kolsås. Ganske typisk har det begynt å danne seg tåkeskyer i dalsøkkene mot Skui. Typisk var det også at Vestmarka mot Risfjellet og Sollihøgda var dekket av tåkeskyer i dag tidlig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Jul 2014

Regnbue etter solnedgang

Av Odd Tore Saugerud

Solen har gått ned for nærmere en halv time siden, men det regner fortsatt bra. Over Søndre Kolsås, som dessverre er gjemt bak den hurtigvoksende vegetasjonen ovenfor Løkenhavna, står en tydelig regnbue med litt rødskjær. Også den ytre regnbuen kan skimtes. Med såpass sterkt regn bør fotograferingen skje under tak, ellers kommer det dråper på frontelementet til objektivet. Da blir det flekker på bildet som vanskelig kan fjernes.

17 Jul 2014

Begynnende opplett og solnedgang

Av Odd Tore Saugerud

Tordenværet er nå rett over Kolsås og Løkenhavna, med stadige lyn mellom skyene og fortsatt kraftig regn. Over Eineåsen er det nå i ferd med å klarne opp, og solen, som nå har gått ned, lyser opp uværsskyene fra undersiden.

17 Jul 2014

Yr.no holdt ord

Av Odd Tore Saugerud

Yr.no lovet vær med kraftig regn og torden på ettermiddagen i går. Det kom også, riktig nok kraftig forsinket, rett før solnedgang. Mens tordenen rullet og regnet silte ned, stakk solen plutselig over Eineåsen gjennom det mørkgrå skylaget som dekket hele himmelen ellers. Et spesielt syn, og en utfordring for kamera og fotograf.