Takk for turen!

Tilbake til Gundershogget, og tid for turleder Atie å takke lokomotivføreren for turen. Seniorene fylte fem vogner fullstendig, og det var stor enighet om at dette bør man gjøre flere ganger. Ikke så rart med en så blid og hyggelig jernbanebetjening: lokomotivfører, togfører og kvinnelig overstasjonsmester. Fint å kunne kombinere tur i skogen med gammel industrihistorie på denne måten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Aug 2014

Retur til Gundershogget

Av Odd Tore Saugerud

Turen med Lommedalsbanen er nesten over, og toget passerer den idylliske dammen rett før endestasjonen Gundershogget. En tur uten stress og dramatikk, fotografen holdt ruta til fots, selv med dårlig kne. Likevel mye å se underveis: gammelt jernbanemateriell fra gruver og fra transport av torpedoer og miner. Langs banen er det også bygd opp en gruveinngang.

19 Aug 2014

Klar til avgang mot Smutterud!

Av Odd Tore Saugerud

Etter DNTs seniortur fra Burudvann over Vensåskollene og til Tobonn ble mange av deltagerne overrasket da de fikk tilbud om en smalsporet togtur som bonus. Ringeriksbanen gjennom Lommedalen har vært planlagt så lenge jeg kan huske tilbake, og det begynner å bli ganske mange år nå. Den er fortsatt bare på papiret. I mellomtiden har glødende jernbaneentusiaster anlagt sin egen Lommedalsbane. Bare 600 millimeter sporvidde og knappe kilometeren lang, men den går både i rute og på oppfordring. Her gir togfører klarsignal, og lokomotivfører er klar til å entre lokomotivet for ferden mot Smutterud.

19 Aug 2014

Mot kveld på Rykkinn

Av Erik Unneberg

Også i dag var været ustabilt, med regn og sol om hverandre. Ut på kvelden var det imidlertid oppholdsvær her ved foten av Eineåsen, og det ble en fin sykkeltur i dette området. På bildet ser vi turveien mellom Rykkinn og Gullhaug, som vinterstid prepareres for skiløperne. Til høyre på bildet ses så vidt noen av kuene som beiter her nå.