Morgen ved Steinsfjorden

En fin sykkeltur er en runde rundt Steinsfjorden. Dette bildet er tatt på vestsiden, der gang- og sykkelveien er godt adskilt fra biltrafikken på E16.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Aug 2014

Takk for turen!

Av Odd Tore Saugerud

Tilbake til Gundershogget, og tid for turleder Atie å takke lokomotivføreren for turen. Seniorene fylte fem vogner fullstendig, og det var stor enighet om at dette bør man gjøre flere ganger. Ikke så rart med en så blid og hyggelig jernbanebetjening: lokomotivfører, togfører og kvinnelig overstasjonsmester. Fint å kunne kombinere tur i skogen med gammel industrihistorie på denne måten.

19 Aug 2014

Retur til Gundershogget

Av Odd Tore Saugerud

Turen med Lommedalsbanen er nesten over, og toget passerer den idylliske dammen rett før endestasjonen Gundershogget. En tur uten stress og dramatikk, fotografen holdt ruta til fots, selv med dårlig kne. Likevel mye å se underveis: gammelt jernbanemateriell fra gruver og fra transport av torpedoer og miner. Langs banen er det også bygd opp en gruveinngang.

19 Aug 2014

Klar til avgang mot Smutterud!

Av Odd Tore Saugerud

Etter DNTs seniortur fra Burudvann over Vensåskollene og til Tobonn ble mange av deltagerne overrasket da de fikk tilbud om en smalsporet togtur som bonus. Ringeriksbanen gjennom Lommedalen har vært planlagt så lenge jeg kan huske tilbake, og det begynner å bli ganske mange år nå. Den er fortsatt bare på papiret. I mellomtiden har glødende jernbaneentusiaster anlagt sin egen Lommedalsbane. Bare 600 millimeter sporvidde og knappe kilometeren lang, men den går både i rute og på oppfordring. Her gir togfører klarsignal, og lokomotivfører er klar til å entre lokomotivet for ferden mot Smutterud.