Ved Kråkfoss

Restene av damanlegget er fortsatt synlig her ved Kråkfoss. Vannkraften i fossen er i mange hundre år blitt utnyttet til sagbruk, møller og kraftverk. Første gang kornmøllene i Kråkfoss omtales i skriftlige kilder var i 1394, og kvernbruket var lenge det største i Ullensaker, ifølge Akershusmuseet. Det er elva Leira som renner forbi her, og veien vi ser til høyre i bildet, er Kråkfossvegen. Nannestad kommune ligger på venstre side av elva, Ullensaker på høyre.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Aug 2014

Mot Eltonåsen

Av Eivind Molde |

På tur på Løkenvegen, og straks framme i Eltonåsen. Fortsetter ferden på Åsvegen, kan man ta seg inn i Romeriksåsene ved Holtersaga.

23 Aug 2014

Nære og svære

Av Nina Didriksen |

Disse blåbærene sto i veikanten og bød seg frem til både spising og fotografering. Store og fullmodne som de er, smakte de fortreffelig. Og skulle andre sykle et sted mellom Hakadal og Ørfiske, er det kanskje godt å vite at det er mange igjen?

22 Aug 2014

Augustslutt ved Langvann

Av Nina Didriksen

Det har kommet en ørliten høstlig fargetone i vegetasjonen ved Langvann, fotografens faste stoppested på vei inn til hytta i skogen. På himmelen tårnet det seg opp truende skyer, men det kom ikke noe regn her fredag kveld.