Mellom bebyggelse og kornåker

Sykkelruten mellom Skedsmokorset og Frogner går hovedsakelig på fine gang- og sykkelveier. Dette bildet er tatt omtrent midtveis på ruten, i Åsheimveien på Vardeåsen, der boligområder og åkerlandskap ligger side om side.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Aug 2014

Gammel steinsopp og brun fluesopp

Av Odd Tore Saugerud |

Dette var halvparten av den største forekomsten av steinsopp som vi fant på turen i Lillomarka. Gammel, spist av insekter og snegler, og med et begynnende hvitt lag av soppdreper også på den yngste soppen. Fluesoppene var allerede dekket av soppdreper. Her skulle vi vært en uke tidligere! I dette området var det svært mye sopp, men minimalt med kantarell og piggsopp, selv om bunnen så velegnet ut.

27 Aug 2014

En ordentlig hytteruin ved Kringletjern

Av Odd Tore Saugerud

På odden i sørenden av Kringletjern ligger det en hytteruin i god orden. Veggene er lagret på grunnmuren, mens murstein og andre materialer ligger i sirlige stabler ellers på tomta. Peisovn nr. 13 fra Bærums Verk og vedkomfyr fra Drammens Jernstøberi. Dette er sansynligvis samme hytte som Milorg-hytta som omtales på bilde nr. 17662.

27 Aug 2014

Sensommerdag ved Kringletjern

Av Odd Tore Saugerud

Etter noen våte og ustabile dager kom sommeren på visitt igjen. Fint shortsvær med godt varmende sol. Men overgangen til høstfarger har begynt, særlig for blåbærlyng og gress. I dette området er det også lokale forekomster av store og fullmodne blåbær og tyttebær.