Utsikt mot Høversjøen

På østsida av Bergsjøen, omtrent en kilometer fra bommen sør for sjøen hvis en kommer fra Lønsjøen, en snau kilometer etter en har nådd toppen opp fra Jenssætra hvis en kommer motsatt vei, akkurat der veien er nede i en liten senkning, anbefales det å sette fra seg sykkelen og følge skogsmaskinsporene østover. Etter 2-300 meter kommer en fram på ei stor hogstflate litt sør for toppen av Høverdalskampen. Her kan en nyte den flotte utsikten ned til Høversjøen og mot åsene videre sørover på Romerike. Men en bør passe på nå, om noen få år har ungskogen blitt såpass stor at utsikten er borte.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Aug 2014

Skilt Totenåsstien

Av Thore Knudsen

Når en når toppen av stigningen opp fra Store Svartungen, treffer en på Totenåsstien (DNT). Som en ser på skiltet, kalles dette stedet Torget. Totenåsstien starter ved Evjua nede ved Mjøsa og ender på Lygna. Stien kommer langs veien som sees på bildet, fortsetter så på bilveien ca. 300 meter, før den svinger til skogs igjen retning Lygna.

31 Aug 2014

Utsikt fra post 1 på Haraldsfjell

Av Nina Didriksen |

Det er flott utsikt over Oslofjorden fra kjentmannspost 1-2014 på Haraldsfjell helt sør på Hurumlandet.

31 Aug 2014

Bratt på Haraldsfjell

Av Nina Didriksen |

Kjentmannspost nr. 1 i det nye heftet ligger på Haraldsfjell sør på Hurumlandet. Vi parkerte ved golfbanen/Myhrene gård og gikk en fin, blåmerket sti til toppen og posten. Stimerkingen starter i skogkanten ved åkeren ørlite vest for golfbanen. Vi fant ingen merking mellom skogkanten og hovedveien.