I sykkelbyen Jessheim

Jessheim ble i 2010 ble utnevnt som en av sykkelbyene i Akershus. Årsaken var bl.a., ifølge Ullensaker kommune, et "målrettet arbeid og egen sykkelstrategi med plan for skilting, sykkelparkering og etablering av sykkelfelt i kjørebanen". Bildet er tatt utenfor Ullensaker rådhus og kulturhus.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Jul 2014

Teller syklister i sykkelbyen

Av Eivind Molde |

I sykkelbyen Jessheim telles syklistene som passerer her i krysset mellom Trondheimsvegen og Furusethgata. Jessheim ble i 2010 ble utnevnt som en av sykkelbyene i Akershus. Årsaken var bl.a., ifølge Ullensaker kommune, et "målrettet arbeid og egen sykkelstrategi med plan for skilting, sykkelparkering og etablering av sykkelfelt i kjørebanen".

08 Jul 2014

Ved Nordbytjernet

Av Eivind Molde

På vei sørover Trondheimsvegen passerer man Nordbytjernet. Tjernet ligger ca. en kilometer nord for Jessheim sentrum. Til høyre ser vi litt av Romerike folkehøyskole.

08 Jul 2014

Georg Sverdrups skysskar

Av Eivind Molde

Denne bautaen er satt opp ved Liekrysset. Den er reist til minne om skysskaren som kjørte statsmannen Georg Sverdrup til Eidsvoll-forsamlingen i 1814. På bautaen står det: "Minne om Georg Sverdrups skysskar 16. febr. 1814" - og "Husk at Gud er attåt". Ifølge historien ba skysskaren Sverdrup innstendig om aldri å gi sin stemme til at Norge skulle overgis til Sverige. Skysskarens ord til Sverdrup var "Hva du siger eller gjør, så husk for alting paa, at Gud er attåt».