Nok en hengebro

En overraskelse for mange tror jeg denne lille hengebroen over Fyllingselva er. Den er merket av tidens tann, men sies å være trygg å passere. Den ble anlagt da Holsledningen ble bygget i 1947/48, og arbeiderne som bygget mastene, trengte en rask vei å krysse elva på.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2014

Hakkloelva starter rolig

Av Kjersti von Krogh

Den restaurerte Hakkloa dam slipper rolig elva ned gjennom Hakkloløkene, men gir skikkelig lyd fra seg gjennom Smalstrømmen og ned i Bjørnsjøen.

10 Sep 2014

Djupvasshøgda 601 moh: kjentmannspost fra 1978

Av Odd Tore Saugerud |

Etter tidkrevende kryssing av Uglabekken og finorientering videre i vestlia opp mot Djupvasshøgda, gikk vi rett i posten, som fortsatt delvis sto der. En grønn Klöver stempelpute, en rød(?), og en hilsen fra Bernhard Herre lå i boksen. De sparsommelige restene av trig.tårnet til høyre for posten. I 1978 hadde det sannsynligvis nylig vært hogst her, men nå var det vokst til, og det var bare utsikt mellom trærne til f.eks. Ringkollen.

10 Sep 2014

Djupvasshøgda 601 moh: dagens andre hovedmål

Av Odd Tore Saugerud

Fra Uglahaugåsen er det fin utsikt mot Ugla og etter hvert også mot Mosjøen. Men for oss var den solbelyste åsryggen på bildet av større interesse, for på Djupvasshøgda lå det i 1978 en kjentmannspost der i ur-utgaven av Kjentmannsmerket. Fra denne synsvinkelen virket det som en skikkelig utfordring å finne en bolt til et trigonometrisk punkt på dette forholdsvis flate og skogbevokste området.