En mosegrodd gammel dam

En atthaldsdam måtte til også i Hakkloa da restaureringshøyden steg, og mer moderne damanlegg ble anlagt syd i Hakkloa. I Lukasvika på vannets østside ligger denne utført i stein og tettet med rosentorv, og er som et lite kunstverk til glede for oss som ferdes her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Sep 2014

Fin termikk over Eineåsen

Av Odd Tore Saugerud

Finværet og lavere sol gir sterk solstråling mot Eineåsens sydvegg, oppvarming av luften der og bra oppdrift. Kombinert med et svakt vinddrag fra syd gir dette uimotståelige fristelser for paragliderne. Her holdt de på fra før kl. 16 denne ettermiddagen, og på det meste var syv paraglidere i aksjon samtidig. Stort sett i meget spredt orden, men i nesten ett minutt var de samlet godt nok til å fylle søkeren, og samtidig være synlige i det formatet som Markadatabasen tillater. Kl. 19.58 var det fortsatt én som sirklet over sydveggen, men da tapte han høyde.

10 Sep 2014

Nok en hengebro

Av Kjersti von Krogh

En overraskelse for mange tror jeg denne lille hengebroen over Fyllingselva er. Den er merket av tidens tann, men sies å være trygg å passere. Den ble anlagt da Holsledningen ble bygget i 1947/48, og arbeiderne som bygget mastene, trengte en rask vei å krysse elva på.

10 Sep 2014

Hakkloelva starter rolig

Av Kjersti von Krogh

Den restaurerte Hakkloa dam slipper rolig elva ned gjennom Hakkloløkene, men gir skikkelig lyd fra seg gjennom Smalstrømmen og ned i Bjørnsjøen.