Sensommer ved Elvågavassdraget

Elvåga er den eneste vannkilde for Oslo hvis naturlige avløp går utenom byen. Elvåga dam deler Nord-Elvåga i to med et imponerende anlegg. Vakker sensommerdag midt i september over den søndre delen, som fungerer som inntaksmagasin.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Sep 2014

Snart halv kuppel på Haukåsen

Av Kjersti von Krogh

Haukåsen ligger 357 moh., og all skog rundt radarstasjonen på toppen ble fjernet i 2012 for at ikke radarsignalene i kuppelen skal bli forstyrret. Nå går også "innmaten" i kuppelen gjennom en omfattende restaurering for å gi optimale forhold for den sivile luftfart over hele Østlandet.

14 Sep 2014

En litt uvanlig solnedgang over Risfjellet

Av Odd Tore Saugerud

Solnedgangen i dag bød på to litt uvanlige atmosfæriske fenomener: Først en nær rektangulær sky med tett bølgemønster parallelt med horisonten. Fortsatt synlig til venstre i bildet, muligens en utdratt kondensstripe i en bølgeformet atmosfærisk forstyrrelse. Litt til høyre for denne kom det så en tydelig «sun pillar», en stripe av sol hvor sollyset etter solnedgang reflekteres av talløse iskrystaller i atmosfæren. Slike «sun pillars» kan bli fem til ti buegrader høye og har blitt observert samtidig både her på Østlandet og på kysten av Vestlandet.

14 Sep 2014

Høstbad i Ryggevann

Av Nina Didriksen |

Etter en lang oppoverbakketur følte noen for å teste badevannet i Søndre Ryggevann på Romeriksåsen. Hun sa det var småfriskt, før hun klippet kjentmannsposten i bare nettoen.