Den gylne årstid

Langt ut i september, men ennu ikke frost i luften. Men her ved Korsvannet (503 moh.) ser vi tydelig at vi går inn i den gylne årstid. Åspartiet i bakgrunnen er Nordre Korsvasshøgda, som når over 600 moh. og er en del av Rinilhaugen naturvernområde. Det ble opprettet i 1993 på grunn av rik og variert barskog og en rekke sjeldne planter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

18 Sep 2014

Kongevei og Norges eldste jerngruve

Av Kjersti von Krogh

Den gamle Bergenske kongevei går gjennom det geologisk interessante Oslo-feltet i Grua-området, og passerer her Hadelandsgruben fra 1500-tallet.

18 Sep 2014

Vinterveden er kommet

Av Kjersti von Krogh

DNT-hytta på Snellingen (525 moh.) er en ubetjent hytte helt nord i Romeriksåsene, og var opprinnelig et seterhus fra 1800-tallet. Den ligger i flott terreng, typisk for Romeriksåsene, med lange myrdrag og mye krokfuru.

17 Sep 2014

Søndre Ovann: en badebrygge

Av Odd Tore Saugerud

Endelig et flatt parti under det første orienteringsløpet jeg var med på i området i 2008, men enda var det 70 høydemeter igjen før det begynte å gå nedover igjen. Denne varme septemberdagen seks år senere hadde vi bedre tid, og Atie undersøkte badebrygga og vanntemperaturen. Frosken som holdt til under brygga, fikk ikke selskap av henne.