Markas egen prekestol

Dypt inne i Nordmarka står denne steinformasjonen, kalt Prekestolen. Den er knapt synlig fra blåstien mellom Finnerudseter og Finnstad, som går mindre enn hundre meter unna. Men i de neste par-tre årene vil den nok få mange besøk, siden det nå står en kjentmannspost på toppen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Sep 2014

Høst ved Store Fidlingen

Av Nina Didriksen |

Det åpenbarte seg et nydelig høstmaleri da fotografen bushet ut av skogen og kom ned til den restaurerte dammen i Store Fidlingen. I løpet av en lang dag i Nordmarka nord møtte jeg null andre på tur.

24 Sep 2014

Slagghauger i skogen

Av Nina Didriksen |

Mellom Engelstadvangen og Tripperudhøgda ligger denne store slagghaugen og minner oss om tidligere tiders gruvedrift. Haugen ligger ved enden av kjerreveien langs Engelstadtjernet, et fint sted å sette sykkelen hvis du skal til den nye kjentmannsposten på Tripperudhøgda.

23 Sep 2014

Kjentfolk på kulturhistorisk grunn

Av Kjersti von Krogh

Søndre Ryggevann har ikke lenger drikkevannsrestriksjoner, og er et yndet utfartssted sommerstid. Det er et regionalt viktig naturområde med store kontraster mellom trolsk, dyp dal og åpne fururabber og blåbærskog. Fotografen hadde et hyggelig gjensyn med Sissel og Tor som er to ihuga jegere av kjentmannsmerker på gamlemåten uten bruk av moderne fiksfakserier, og i disse dager går de jammen for gull!