Midtre Lysedam i varm høstsol

Ved sydenden av Midtre Lysedam hevet ettermiddagssolen seg igjen over åsene i vest, og det ble riktig varmt og trivelig igjen. Samtidig stilnet vinden helt, og de begynnende høstfargene speilte seg i en speilblank vannflate.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Sep 2014

Hornet i kjølig skygge

Av Odd Tore Saugerud

Hornet er best kjent på bilder tatt fra syd. Her er det sett fra vest i stedet. Dalen mellom Gopletjernsåsen og Hornet begynner å komme tidlig i skyggen på denne tiden av året, og da ganske tykke skyer skygget for sola på Hornet, ble det skikkelig kjølig i lufta og et kraftig blåstikk over landskapet. Da var det ikke bare fargerike lønner som minnet om at det går mot høst.

27 Sep 2014

Ved tuftene etter Gopletjernshytta

Av Odd Tore Saugerud

Nord for Gopletjern ligger tuftene etter Gopletjernshytta. Disse har vært gjemt i stor skog inntil for et par år siden, da det ble utført flatehogst i området. Mens vi nøt lunsjen vår i solskinnet, dukket det plutselig opp kjentmannspostjegere både fra øst og vest samtidig. Tidligere hadde vi møtt team Nina Didriksen ved Evja, så folket visste å benytte det fine været denne dagen.

27 Sep 2014

Skovveien til Stubdal: gamle brokar

Av Odd Tore Saugerud

Ved Evja gikk den gamle kløvveien i jevn stigning et stykke vekk fra elva. Over småbekkene her ble det bygget broer, og brokarene står fortsatt igjen. Dette er de to tydeligste brokarene. I periode 2004-06 var det kjentmannspost ved to mindre brokar noe nærmere Søndre Heggelivann. Dette er kjent som Asbjørnsens vei, og blåstien er nå lagt om så den følger denne.