Gammel, vakker og mosegrodd

Mange hindringer i tømmerfløtingens tid, og den virkelig store hindringen møtte Heggelielva når sideelva Evja kastet seg ned med store vannmasser mot Heggelielva. Her ville tømmeret garantert stoppe opp, og for å temme slike vannmasser måtte det bygges en kraftig ledevegg. Dette kulturhistoriske monumentet over tømmerfløtingens storhetstid er nå ryddet frem fra glemselens slør. Vakker og mosegrodd, hele 165 meter lang og laget av tørrmuret naturstein.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Sep 2014

Midtre Lysedam i varm høstsol

Av Odd Tore Saugerud

Ved sydenden av Midtre Lysedam hevet ettermiddagssolen seg igjen over åsene i vest, og det ble riktig varmt og trivelig igjen. Samtidig stilnet vinden helt, og de begynnende høstfargene speilte seg i en speilblank vannflate.

27 Sep 2014

Hornet i kjølig skygge

Av Odd Tore Saugerud

Hornet er best kjent på bilder tatt fra syd. Her er det sett fra vest i stedet. Dalen mellom Gopletjernsåsen og Hornet begynner å komme tidlig i skyggen på denne tiden av året, og da ganske tykke skyer skygget for sola på Hornet, ble det skikkelig kjølig i lufta og et kraftig blåstikk over landskapet. Da var det ikke bare fargerike lønner som minnet om at det går mot høst.

27 Sep 2014

Ved tuftene etter Gopletjernshytta

Av Odd Tore Saugerud

Nord for Gopletjern ligger tuftene etter Gopletjernshytta. Disse har vært gjemt i stor skog inntil for et par år siden, da det ble utført flatehogst i området. Mens vi nøt lunsjen vår i solskinnet, dukket det plutselig opp kjentmannspostjegere både fra øst og vest samtidig. Tidligere hadde vi møtt team Nina Didriksen ved Evja, så folket visste å benytte det fine været denne dagen.