Hornet (506 moh.) med høstens dekor

Åsen mellom Gopletjernsåsen og Barlindåsen heter Hornet, og navnet har nok åsen fått på grunn av sin karakteristiske form. Høstens farver har ennu ikke nådd toppen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Sep 2014

Gammel, vakker og mosegrodd

Av Kjersti von Krogh

Mange hindringer i tømmerfløtingens tid, og den virkelig store hindringen møtte Heggelielva når sideelva Evja kastet seg ned med store vannmasser mot Heggelielva. Her ville tømmeret garantert stoppe opp, og for å temme slike vannmasser måtte det bygges en kraftig ledevegg. Dette kulturhistoriske monumentet over tømmerfløtingens storhetstid er nå ryddet frem fra glemselens slør. Vakker og mosegrodd, hele 165 meter lang og laget av tørrmuret naturstein.

27 Sep 2014

Midtre Lysedam i varm høstsol

Av Odd Tore Saugerud

Ved sydenden av Midtre Lysedam hevet ettermiddagssolen seg igjen over åsene i vest, og det ble riktig varmt og trivelig igjen. Samtidig stilnet vinden helt, og de begynnende høstfargene speilte seg i en speilblank vannflate.

27 Sep 2014

Hornet i kjølig skygge

Av Odd Tore Saugerud

Hornet er best kjent på bilder tatt fra syd. Her er det sett fra vest i stedet. Dalen mellom Gopletjernsåsen og Hornet begynner å komme tidlig i skyggen på denne tiden av året, og da ganske tykke skyer skygget for sola på Hornet, ble det skikkelig kjølig i lufta og et kraftig blåstikk over landskapet. Da var det ikke bare fargerike lønner som minnet om at det går mot høst.