Kvelden kommer til høstlig myr

Fjellfugleleiken består av to nesten sammenhengende store myrer med hvert sitt lille tjern. Dette er den sydvestligste myra med det største vannet, Fugleleiktjern. Her er løypekryss for løypa fra Fjell og videre mot Tømmeråsen eller Krokhol/Skjelbreia. Nå kom det mørke skyer i vest, og det ble tydelig at kveldsmørket kommer tidligere nå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Okt 2014

Forsteinet fabeldyr?

Av Odd Tore Saugerud

Denne store flyttblokka har plassert seg på ryggen mellom Tretjerna og Styggdalen langs blåstien mellom Krokhol og Tømmeråsen. Forsteinet troll eller bjørneskalle er foreslått. Vi helte mer i retning av et kjempestort dyr av rotteslekten, et som har gapt over mer enn det burde, og derfor har brukket av underkjeven. Under bilde nr. 22130 gjør Kjersti von Krogh seg lignende uromantiske tanker.

03 Okt 2014

Fin høststemning

Av Odd Tore Saugerud

På Tømmeråsen er det lagt godt til rette for en rast med fantastisk utsikt. Denne dagen var det i ferd med å skye til fra vest, og det var ganske disig. Det hjalp derfor ikke at sikteplaten pekte ut retningen mot Gausta, Kolsås var det fjerneste som kunne bestemmes med 100 % sikkerhet. Men høststemningen var upåklagelig.

03 Okt 2014

Bladene samler seg ved odden med trekkflåten

Av Odd Tore Saugerud

Sporadisk vind langs Svartoren fra syd drev løvbladene nordover, og mange samlet seg her i denne lille vika. Selv om det fortsatt er varmt, er det tydelig at høsten mer enn lurer rundt hjørnet.