Kong Lyse av Skimtefjell

Sør for Skimtefjellhytta har kjentmann Jacobsen (fra Nordstrand) funnet tronstolen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Okt 2014

Lysefjell

Av Lise Henriksen

På østsiden av Lyseren ligger Lysefjell, 212 moh., med gravrøyser (tre i alt) og trig.punkt. Vi befinner oss lengst nord i Spydeberg kommune, på grensen mot Enebakk, og ser gløtt av Lyseren og fjerne åser i vest.

20 Okt 2014

Fossen i bekken fra Isimyra

Av Odd Tore Saugerud

Rett før stien fra Solfjellstua til gården Markebekk krysser Markebekken, kaster bekken fra Isimyra seg utfor disse skrentene i en mer enn ti meter høy foss før den renner ut i Markebekken. Ganske pen å se på, men den var sikkert mer imponenerende som flombekk dagen før. Graset langs bekkeleiet viste tydelige spor etter mye større vannføring. Stien fra Solfjellstua til Markebekk blir etter hvert til en tydelig opparbeidet tømmervei, med flere utløpere. Den går gjennom Enli og Isi naturreservater, og er verdt en tur.

20 Okt 2014

Et stativ med tank

Av Odd Tore Saugerud

Rett ved oppkommet ligger dette stativet. Tanken med rørstuss i bunnen tyder på at dette har vært en vanntank på høye ben, kanskje en trykktank for vannforsyningen til Solfjellstua. Kanskje gamle bilder viser hvordan denne var plassert? H. Kolstad mener at dette var en soloppvarmet tank for offisersdusjen på Solfjellstua, ref. Skui Vels Årsberetning 2014.