Åpent hull i Steinshøgda

På grunn av steinbruddet til Franzefoss er Steinshøgda som en jeksel med et stort hull. Bare utsiden er igjen. Denne lørdagen hadde Franzefoss åpnet porten for de skuelystne. Slik ser det altså ut inni den åsen de fleste kjenner bare fra utsiden som naboen til Gardlaushøgda.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Okt 2014

Opp mot Gyrihaugen

Av Erik Unneberg

Formiddagen var preget av sol, men samtidig var det temmelig vått i terrenget mange steder - det har jo regnet en del i det siste. På vei opp det siste stykket til toppen av Gyrihaugen var det noen tørre partier, men steinene var ganske glatte.

19 Okt 2014

Gjeddetjern

Av Lise Henriksen

På sørsiden av Slettåsen, ikke langt fra Vevelstadveien, ligger Gjeddetjern, med vakker furuskog på nordsiden. Nå om dagen med en egen høststemning. Her passerer blåmerket sti mellom Siggerud og Fløysbonn. Bildet er tatt mot sør - på tur med Oppegård Turlag.

19 Okt 2014

Slettåsen

Av Lise Henriksen

Slettåsen, 241 moh., er et naturskjønt åsparti langt nord i Ski kommune, mellom Stensrudåsen (Oslo) i nord, og Siggerud i sør. Over Slettåsen går det både naturløype og blåmerket sti, og vi kan slå oss ned på innbydende rastebord og benker.