Med åttehjulsdrift til Flåklypa

Skaret i åsresten av Steinshøgda kalles Flåklypa, og dit er det bratt. Rundt på utsiden går veien som har gitt det navnet. Passende kjøredoning er denne Tatra 1968-modellen, med åttehjulsdrift og differensialsperrer på hver aksel, 300 hk, imponerende røykutvikling, og et lydnivå som hadde gjort seg selv i drag-racing. En attraksjon for de eldre barna og foreldrene deres.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Okt 2014

Åpent hull i Steinshøgda

Av Odd Tore Saugerud

På grunn av steinbruddet til Franzefoss er Steinshøgda som en jeksel med et stort hull. Bare utsiden er igjen. Denne lørdagen hadde Franzefoss åpnet porten for de skuelystne. Slik ser det altså ut inni den åsen de fleste kjenner bare fra utsiden som naboen til Gardlaushøgda.

25 Okt 2014

Opp mot Gyrihaugen

Av Erik Unneberg

Formiddagen var preget av sol, men samtidig var det temmelig vått i terrenget mange steder - det har jo regnet en del i det siste. På vei opp det siste stykket til toppen av Gyrihaugen var det noen tørre partier, men steinene var ganske glatte.

19 Okt 2014

Gjeddetjern

Av Lise Henriksen

På sørsiden av Slettåsen, ikke langt fra Vevelstadveien, ligger Gjeddetjern, med vakker furuskog på nordsiden. Nå om dagen med en egen høststemning. Her passerer blåmerket sti mellom Siggerud og Fløysbonn. Bildet er tatt mot sør - på tur med Oppegård Turlag.