Steinhusets bakside

Dette er baksiden av huset på bilde nr. 22605. En solid midtseksjon, men ingen spor etter murte vegger i seksjonene på endene. Da jeg nylig søkte etter informasjon om Skarselva, kom jeg over et bilde av kruttmøllehuset på Skard Krudtværk som lignet på dette huset. Kruttverket ble startet opp i 1854, Driften som kruttverk opphørte ved utgangen av 1898. Det sysselsatte en bestyrer og 14 arbeidere mens det var i drift.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Nov 2014

Et steinhus uten vinduer og med vegger forsterket med stag

Av Odd Tore Saugerud

Litt lenger opp langs elva ligger restene av et nokså spesielt hus. Solid bygget, men ingen dører eller vinduer, og tydelige forankringer av forsterkningsstag i veggene.

14 Nov 2014

En firkantet mur med sirkelrundt hull i

Av Odd Tore Saugerud

Langs østsiden av Skarselva fra Nordbråtebrua ligger det flere tufter etter hus. Et av disse har en noe uvanlig form: en mur med firkantet ytterside, men hvor byggesteinene er rundet av på innsiden slik at de danner et sirkelrundt hull. I skråningen ovenfor muren er det flere murer som står som høye trappetrinn. Det er uvisst hva som sto her, men dette er innenfor området til gamle Skard Krudtværk.

11 Nov 2014

Novemberlys over Rottungen

Av Kjersti von Krogh

Mye grått og vått vær i årets november hittil. Men så glimter det til med sprekker i skydekket og lav sol, slik som over Rottungen: speilblankt, mørkt vann og pastellfarvete skyer og med Gåslungen gård på den andre bredden.